In de Marokkaanse keuken speelden groenten altijd de hoofdrol. Ik herinner me nog goed hoe we vroeger heel vaak boontjes aten, op allerlei manieren: gekookt, gestoomd, gebakken, of in een smaakvolle tomatensaus. Maar door de toenemende welvaart kreeg vlees steeds meer de hoofdrol op tafel. In restaurants of bij bruiloften krijg je soms alleen maar grote stukken vlees geserveerd. Gelukkig zien we nu, dankzij de trend naar gezonder eten en de aandacht voor duurzaamheid, dat groenten, ook in Marokko weer belangrijker worden.
Voor wie ooit bij mij in het restaurant heeft gegeten of een cateringdienst van mij heeft afgenomen, is het geen verrassing: mijn gerechten zijn kleurrijk en vol groenten. Ik hou van de kracht van groenten en geef ze graag de hoofdrol in mijn keuken. Dit bijgerecht van boontjes met koriander is een prachtig voorbeeld – fris, groen en perfect om je gasten te verrassen met extra groenten op tafel. Zowel warm als koud heerlijk om van te genieten.
Ingrediënten:
250 gram sperziebonen of haricots verts
Zout, naar smaak
Voor de dressing:
3 teentjes knoflook (gekookt met de boontjes)
2 el gehakte koriander (Kasbour in Marokko)
1 el olijfolie
Sap van een halve citroen
½ tl paprikapoeder
½ tl komijn
Zout en peper, naar smaak
Bereiding:
Boontjes Voorbereiden: Was de boontjes en halveer ze, snijd ze vervolgens in gelijke stukken.
Koken: Kook de boontjes beetgaar in ruim water met zout en de knoflook (laat de knoflookteentjes in hun schil).
Afgieten en Knoflook Pellen: Giet de boontjes af en verwijder de schil van de gekookte knoflook.
Dressing Maken: Meng in een kom de olijfolie, koriander, citroensap, paprikapoeder, komijn, en naar smaak zout en peper. Pers de gekookte knoflook erbij.
Aanmaken: Verhit een dun laagje olijfolie in een steelpan. Voeg de dressing toe en bak de kruiden ongeveer 1 minuut, totdat de aroma’s vrijkomen.
Samenvoegen: Voeg de warme, uitgelekte boontjes toe en roer goed door zodat de boontjes de geurige kruiden opnemen.
Deze boontjes met koriander zijn heerlijk als frisse salade of als warm bijgerecht – perfect voor elke gelegenheid.
Boontjes met Kasbour (Koriander)
In de Marokkaanse keuken speelden groenten altijd de hoofdrol. Ik herinner me nog goed hoe we vroeger heel vaak boontjes aten, op allerlei manieren: gekookt, gestoomd, gebakken, of in een smaakvolle tomatensaus. Maar door de toenemende welvaart kreeg vlees steeds meer de hoofdrol op tafel. In restaurants of bij bruiloften krijg je soms alleen maar grote stukken vlees geserveerd. Gelukkig zien we nu, dankzij de trend naar gezonder eten en de aandacht voor duurzaamheid, dat groenten, ook in Marokko weer belangrijker worden.
Voor wie ooit bij mij in het restaurant heeft gegeten of een cateringdienst van mij heeft afgenomen, is het geen verrassing: mijn gerechten zijn kleurrijk en vol groenten. Ik hou van de kracht van groenten en geef ze graag de hoofdrol in mijn keuken. Dit bijgerecht van boontjes met koriander is een prachtig voorbeeld – fris, groen en perfect om je gasten te verrassen met extra groenten op tafel. Zowel warm als koud heerlijk om van te genieten.
Ingrediënten:
Voor de dressing:
Bereiding:
Deze boontjes met koriander zijn heerlijk als frisse salade of als warm bijgerecht – perfect voor elke gelegenheid.
Besaha – Eet smakelijk!