Ticha-soep is een heerlijk en voedzaam gerecht dat vol zit met smaakvolle specerijen. Deze soep is perfect voor een koude winteravond of als je gewoon een gezonde maaltijd wilt. Serveer de soep met wat vers gebakken brood of crackers om het geheel af te maken. ♥ Besaha Geniet ervan!
Als je op zoek bent naar een gezonde, smaakvolle en voedzame soep, dan is Ticha-soep zeker het proberen waard. Deze soep is gemaakt van gerst of parelgort en zit boordevol heerlijke specerijen die je smaakpapillen zullen verrassen.
Ingrediënten: 2 kopjes Ticha of Belboula (gerst of parelgort) 1 eetlepel Habbat Rashad (tuinkerszaad) 1 eetlepel Halba (fenegriek) 1 theelepel komijnzaadjes 3 teentjes knoflook, fijngehakt Zout en peper, naar smaak Gemberpoeder Kurkuma Beetje olijfolie
Bereidingswijze: Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes, Habbat Rashad (tuinkerszaad), Halba (fenegriek) en knoflook toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel ongeveer 2 minuten bakken, totdat de ui glazig wordt. Voeg de Ticha of Belboula (gerst of parelgort) toe en roer alles goed door elkaar. Voeg voldoende water toe zodat de gerst net onder staat en voeg een snufje zout toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de soep ongeveer 30-40 minuten sudderen, of totdat de gerst gaar is. Voeg gemberpoeder, kurkuma en peper toe naar smaak en laat de soep nog eens 5 minuten sudderen. Haal de soep van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe.
Ticha-soep
Ticha-soep is een heerlijk en voedzaam gerecht dat vol zit met smaakvolle specerijen. Deze soep is perfect voor een koude winteravond of als je gewoon een gezonde maaltijd wilt. Serveer de soep met wat vers gebakken brood of crackers om het geheel af te maken. ♥ Besaha Geniet ervan!
Als je op zoek bent naar een gezonde, smaakvolle en voedzame soep, dan is Ticha-soep zeker het proberen waard. Deze soep is gemaakt van gerst of parelgort en zit boordevol heerlijke specerijen die je smaakpapillen zullen verrassen.
Ingrediënten:
2 kopjes Ticha of Belboula (gerst of parelgort)
1 eetlepel Habbat Rashad (tuinkerszaad)
1 eetlepel Halba (fenegriek)
1 theelepel komijnzaadjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Zout en peper, naar smaak
Gemberpoeder
Kurkuma
Beetje olijfolie
Bereidingswijze:
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de komijnzaadjes, Habbat Rashad (tuinkerszaad), Halba (fenegriek) en knoflook toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel ongeveer 2 minuten bakken, totdat de ui glazig wordt.
Voeg de Ticha of Belboula (gerst of parelgort) toe en roer alles goed door elkaar. Voeg voldoende water toe zodat de gerst net onder staat en voeg een snufje zout toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de soep ongeveer 30-40 minuten sudderen, of totdat de gerst gaar is.
Voeg gemberpoeder, kurkuma en peper toe naar smaak en laat de soep nog eens 5 minuten sudderen.
Haal de soep van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe.
Besaha! ♥ Eet smakelijk!