Geroosterde tomaatjes met sperziebonen en ingelegde citroentjes
Vandaag deel ik een salade/ bijgerecht die ik zelf super lekker vind en waar je echt van alles doorheen kan doen. Dit kan koud en warm gegeten worden. De basis is geroosterde tomaatjes met sperziebonen en gekonfijte citroen als smaakmaker.
Geroosterde tomaatjes met sperziebonen en ingelegde citroentjes
500 gr tomaatjes
4 teentjes knoflook gehakt
1 tl gembersiroop (mag je weglaten)
1 tl gedroogde chilipeper
1-2 tl oregano en tijm
1 ingelegde citroen
2 el olijfolie
Zeezout
Kook de sperziebonen beetgaar.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Leg in een schaal de tomaatjes en de sperziebonen. Giet hier de gehakte knoflook, de gembersiroop, alle kruiden en de olijfolie overheen.
De ingelegde citroenen mag je terwijl alles in de oven staat heel fijn hakken.
Voor wie niet eerder met ingelegde citroenen heeft gewerkt, is het van belang om te weten dat je alleen de schil gebruikt. Dat is echt de beste smaakmaker!
Ik gebruik soms ook een beetje van de pulp. Als je dit ook doet, zorg ervoor dat je dan niet het witte gedeelte van de citroen gebruikt want die maakt je gerecht bitter, en dat is niet wat we nu willen.
Leg de schaal ongeveer 15 min in de oven, totdat de tomaatjes verrimpelen. Vergeet niet af en toe te roeren.
Meng de helft van de citroenschil erdoorheen en laat dit nog 5 min meegaren
Garneer het met mooie stukjes ingelegde citroen en strooi er een beetje oregano overheen. En enjoy 😋
Geroosterde tomaatjes met sperziebonen en ingelegde citroentjes
Vandaag deel ik een salade/ bijgerecht die ik zelf super lekker vind en waar je echt van alles doorheen kan doen. Dit kan koud en warm gegeten worden. De basis is geroosterde tomaatjes met sperziebonen en gekonfijte citroen als smaakmaker.
Geroosterde tomaatjes met sperziebonen en ingelegde citroentjes
Voor wie niet eerder met ingelegde citroenen heeft gewerkt, is het van
belang om te weten dat je alleen de schil gebruikt. Dat is echt de beste
smaakmaker!
Ik gebruik soms ook een beetje van de pulp. Als je dit ook doet, zorg ervoor dat je dan niet het witte gedeelte van de citroen gebruikt want die maakt je gerecht bitter, en dat is niet wat we nu willen.