Als je op zoek bent naar een eenvoudig maar verrukkelijk vegetarisch gerecht, dan is deze tajine met zoete aardappel, meiraap, venkel, aubergine en zoete tomaatjes een uitstekende keuze. De ingrediënten zijn allemaal gezond en voedzaam en samen vormen ze een smaakvol en kleurrijk gerecht.
Ingrediënten voor 2 personen
1 Zoete aardappel
2 Meirapen geel (die is lekker zoet van zichzelf)
Venkel
Aubergine
Tomaatjes
1,5 ui
1 knoflook teentje
1 kopje water
Flink scheutje olijfolie
1 th Ras el hanout
1/2 th gemberpoeder
Zout na smaak
Om te beginnen, doe je een flinke scheut olijfolie in de tajine en bak je de ui glazig. Vervolgens snipper je het knoflookteentje en voeg je dat toe. Het geheim van dit gerecht zit hem in de specerijen en de zoete aardappel en meiraap. Voeg een kleine theelepel Ras el hanout, de gemberpoeder en zout toe voor de smaak.
Dan is het tijd om alle groenten toe te voegen: de zoete aardappel, meirapen, venkel en aubergine. Voeg ongeveer 100 ml water toe en zet de deksel op de tajine. Halverwege het kookproces voeg je de tomaatjes toe. Als het water opdroogt, voeg je steeds een kleine beetjes bij totdat alle groenten gaar zijn.
Proef het gerecht en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Serveer de tajine als hoofdgerecht, met een mooie salade of couscous als bijgerecht. Je zult versteld staan van de heerlijke smaken en de eenvoud van dit gerecht. En het beste van alles is dat het ook nog eens gezond en voedzaam is. Bovendien kan je eindeloos met verschillende groentes variëren mits je maar de zoete aardappel als basis gebruikt voor de smeuïgheid
Vega Tajine Gele Meiraap
Als je op zoek bent naar een eenvoudig maar verrukkelijk vegetarisch gerecht, dan is deze tajine met zoete aardappel, meiraap, venkel, aubergine en zoete tomaatjes een uitstekende keuze. De ingrediënten zijn allemaal gezond en voedzaam en samen vormen ze een smaakvol en kleurrijk gerecht.
Ingrediënten voor 2 personen
Om te beginnen, doe je een flinke scheut olijfolie in de tajine en bak je de ui glazig. Vervolgens snipper je het knoflookteentje en voeg je dat toe. Het geheim van dit gerecht zit hem in de specerijen en de zoete aardappel en meiraap. Voeg een kleine theelepel Ras el hanout, de gemberpoeder en zout toe voor de smaak.
Dan is het tijd om alle groenten toe te voegen: de zoete aardappel, meirapen, venkel en aubergine. Voeg ongeveer 100 ml water toe en zet de deksel op de tajine. Halverwege het kookproces voeg je de tomaatjes toe. Als het water opdroogt, voeg je steeds een kleine beetjes bij totdat alle groenten gaar zijn.
Proef het gerecht en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Serveer de tajine als hoofdgerecht, met een mooie salade of couscous als bijgerecht. Je zult versteld staan van de heerlijke smaken en de eenvoud van dit gerecht. En het beste van alles is dat het ook nog eens gezond en voedzaam is. Bovendien kan je eindeloos met verschillende groentes variëren mits je maar de zoete aardappel als basis gebruikt voor de smeuïgheid
Besaha ♥ Geniet ervan!